X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ultima oră! PSRM cheamă blocul ACUM la discuții

11 mar. 2019,, 13:13   Politică
4512 8

Reprezentanții PSRM au lansat astăzi o invitație la adresa liderilor politici ai blocul ACUM, pentru a participa la o rundă de discuții preliminare, mîine la ora 15.00, la sediul formațiunii, informează Noi.md.

Decizia de a iniția un dialog cu exponenții PAS și ai platformei "DA" a fost luată astăzi la ședința executivului politic al PSRM. Potrivit declarației adoptate astăzi de formațiune, viitoarea alianță de guvernare trebuie formată în jurul socialiștilor.

„S-a hotărît că vom invita la discuții blocul ACUM. PSRM și blocul ACUM sînt principalele forțe de opoziție de pe ambele eșichiere politice ale țării, noi am colaborat anterior cu reprezentanții opoziției de dreapta, am organizat proteste și vrem să vedem dacă identificăm lucruri pe care le avem în comun, care să contureze o eventuală colaborare politică. Îi așteptăm marți, la ora 15.00, la sediul PSRM. Atragem atenția că nu începem negocierile privind formarea unei majorități parlamentare, ci sînt doar discuții preliminare ca să înțelegem ce planuri au partidele din Parlament”, a menționat Ion Ceban.

În funcție de rezultatul acestor discuții, socialiștii vor anunța ulterior cu cine vor merge la negocieri deja pentru crearea coaliției de guvernare, a adăugat deputatul.

În declarația făcută publică astăzi se mai precizează că PSRM va pune în prim-plan interesele cetățenilor și va căuta soluții pentru a evita alegerile anticipate.


„Căutăm soluții pentru a avea cît mai curînd instituții stabile. PSRM nu dorește să provoace alegeri anticipate, însă constatăm că sînt alții care doresc acest lucru. Nicio guvernare nu se poate face fără PSRM, care este cîștigătorul alegerilor. Pentru noi, scopul principal este de a forma o majoritate parlamentară și un Guvern. În acest sens vom manifesta flexibilitate, dar nu ne vom lăsa atrași în lupte dintre alte partide”, a adăugat Ion Ceban.

Totodată, socialiștii menționează că orice combinații politice între blocul ACUM și PDM nu sînt altceva decît "o continuare a alianțelor dezastruoase de tipul celor pentru integrare europeană pe care le-a avut țara din 2009 încoace".

Fruntașii PSRM au specificat și principiile pe care se vor axa în procesul de negocieri cu alte partide și anume: garantarea statalității, neutralității și reintegrarea țării; politica externă echilibrată prin consolidarea parteneriatului cu Rusia și colaborare reciproc avantajoasă cu alte state, respectarea drepturilor fiecărui cetățean indiferent de etnie; protecția valorilor tradiționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?