Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ultima oră! Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului

28 apr. 2021,, 18:38   Politică
5375 21

Președintele Maia Sandu a semnat în această seară decretul de dizolvare a Parlamentului.

Hotărîrea vine la puțin timp după ce Curtea Constituțională a constatat ilegalitate decretării stării de urgență în R.Moldova.

”Am semnat decretul pentru dizolvarea Parlamentului. Astfel, am deschi calea ca cetățenii să poată să își aleagă un parlament nou. Puterea este acum în mîinile poporului. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic. 11 iulie 2021, trebuie să punem cît mai curînd punct haosului. După alegeri vom numi un Guvern responsabil, vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului. Guvenrul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare pentru pregătirea alegerilor. Cetățenii au cîștigat dreptul de ași decide viitorul. Lupta pentru curățarea sistemului public, pentru oprirea hoțiilor, pentru dreptate este o luptă grea. Dar sîntem pe calea cea bună”, a declarat șefa statului.

Menționăm că Înalta Curte a constatat întrunirea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului încă pe 15 aprilie curent, în urma unei sesizări depuse de Maia Sandu. Principalul argument adus în susținerea demersului de dizolvare a Legislativului și susținut de Curtea Constituțională a fost imposibilitatea formării guvernului.

Menționăm că potrivit Constituției, Parlamentul nu poate fi dizolvat în perioada stării de urgență, de asediu sau de război.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?