X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Noi informații în dosarul Laundromat: Băncile din Moldova au eliberat sume colosale din conturile unor politicieni

15 ian. 2021,, 16:23   Politică
8577 1

În perioada anului 2019, instituțiile financiar-bancare din Republica Moldova au eliberat din conturile persoanelor expuse politic sau din anturajul acestora în numerar, sume în proporții colosale, de ordinul sutelor de milioane de lei/dolari/euro.

În lisa politicienilor respectivi figurează Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, cît și alte persoane din anturajul lor, afirmă deputata platformei DA, Inga Grigoriu, președinta Comisiei parlamentară de anchetă denumită generic Laundromat.

Deputata a înaintat un demers Serviciului Prevenirii și Combaterii Spălării Banilor din cadrul Băncii Naționale, solicitînd informații detaliate la acest subiect.

„Vă informez că în cadrul activității de lucru al Comisiei parlamentare de anchetă, denumită generic Laundromat, am obținut informații, conform cărora, în perioada anului 2019, instituțiile financiar-bancare din Republica Moldova au eliberat din conturile persoanelor expuse politic sau din anturajul acestora în numerar, sume în proporții colosale, de ordinul sutelor de milioane de lei/dolari/euro. Mă refer la persoane precum Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și alții de acest gen, cît și alte persoane din anturajul lor. Solicit Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, cît și BNM informații la acest subiect”, a declarat Grigoriu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?