Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

O nouă funcție pentru Sergiu Sîrbu

1 sep. 2021,, 15:46   Politică
4578 4

Pe lîngă activitatea din funcția de vicepreședinte al Partidului Politic „Șor”, Sergiu Sîrbu va fi și observator electoral din partea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO), potrivit unei postări făcute pe pagina lui de Facebook.

Contactat de Replica Media, Sergiu Sîrbu a confirmat că s-a ales cu o nouă funcție, menționînd că aceasta nu va afecta activitatea sa de partid.

„Da, sînt înregistrat ca expert și observator electoral. La moment nu există oarecare incompatibilități, deoarece eu nu fac politică activă. Eu mă concentrez pe expertiza juridică, electorală și legislativă. Voi încerca să cumulez mai multe activități de expertiză atît în țară, cît și în afară”, ne-a declarat Sîrbu.

Amintim că, în luna iunie curent, deși anunțase că pleacă din politică, Sergiu Sîrbu a fost numit în funcția de vicepreședinte al Partidului „Șor”. O decizie în acest sens a fost luată de către Ilan Șor, liderul formațiunii.

Sergiu Sîrbu a fost deputat, ales de pe listele Partidului Democrat (PDM).


În luna februarie 2020, acesta a părăsit PDM împreună cu alți șase deputați și au format grupul parlamentar Pro Moldova. Peste cîteva luni, în octombrie 2020, Sîrbu a părăsit Pro Moldova și s-a declarat deputat neafiliat.

Peste o lună, Sergiu Sîrbu și alți patru deputați au anunțat despre crearea grupului parlamentar Pentru Moldova, afiliat Partidului Politic „Șor”, pe lista căruia a participat și la scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?