Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Novac: Pe timpul statului capturat de Plaha-Șor, poliția dădea cu bîta în protestatari

17 iul. 2020,, 16:35   Politică
3624 7

Deputatul PSRM, Grigore Novac, se arată mirat de reacția deputaților Pro Moldova față de acțiunile Poliției din timpul protestelor de joi.

În opinia socialistului, comportamentul celor din grupul Candu este ipocrit și fățarnic. Novac le-a amintit cum erau înăbușite protestele în timpul regimului Plahotniuc, inclusiv cum erau ”tîrîți pe jos politicienii, inclusiv din partidul Maiei Sandu”.

”Fățărnicia și ipocrizia oligarhilor nu are limită! Deputații din Partidul lui Plaha "Vînd Moldova" se arată "tare îngrijorați" de modul în care poliția a ripostat, joi, la agresiunea din partea protestatarilor aduși de Candu-Șor. Gruparea de la "Vînd Moldova" cred că toți oamenii sînt proști și au memorie scurtă de doar o zi. O să-i dezamăgim! Cetățenii sînt mai deștepți decît acești deputați și țin bine minte cum, pe timpul statului capturat de Plaha-Șor, poliția dădea cu bîta în protestatari, cum stropea cu gaze lacrimogene chiar de Ziua Independenței, cum tîra pe jos politicienii, inclusiv din partidul Maiei Sandu, a scris socialistul pe pagina sa de socializare.

Potrivit deputatului PSRM, cetățenii țin bine minte cum Poliția, ajutată de forțele paramilitare din firma de pază a lui Plahotniuc, a bătut cetățenii care protestau în fața casei oligarhului din strada Bulgară.

”Oamenii țin bine minte persecuțiile regimului lui Plahotniuc la care erau supuși mai mulți protestatari, care erau reținuți și hărțuiți cu dosare penale.
Noi nu vom da aprecieri la acțiunile de joi ale Poliției, pentru asta sînt instituții specializate. Dar, respectînd integral dreptul cetățenilor la protest, îi îndemnăm să manifeste calm, în limita legii. Iar oligarhilor, care-i cred pe moldoveni uituci, le spunem că e timpul să aibă o părere mai bună față de acest popor pe care l-au furat și doresc să revină, ca să-l fure în continuare”, a mai scris deputatul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?