X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Năstase revine în top-3 la capitolul încredere în politicieni

22 apr. 2021,, 11:52   Politică
2608 2

Președinta Maia Sandu se bucură de cea mai multă încredere din partea cetățenilor, potrivit unui sondaj realizat de Institul Internațional Republican. În topul încrederii se regăsesc și liderul PSRM, Igor Dodon, Andrei Năstase, primarul de la Bălți, Renato Usatîi, dar și Ilan Șor.

Respondenților li s-a permis să ofere trei răspunsuri spontane, în grafic au fost incluse numele menționate de cel puțin 2% din respondenți la nivel național.

Potrivit sondajului, cinci politicieni și persoane publice care dețin la nivel național cel mai înalt nivel de încredere din partea respondenților sînt: președinta țării, Maia Sandu (cu 41% din cetățeni), liderul PSRM, Igor Dodon, s-a clasat pe locul 2 cu 19%. Al treilea în topul încrederii apare Andrei Năstase cu 12%, urmat de Renato Usatîi care a acumulat (11%) și Ilan Șor (4 %).

La sfîrșitul clasamentului se află: Ion Chicu, Ion Ceban, Dorin Chirtoacă, Zinaida Greceanîi, cu cîte 3% și Igor Grosu cu 2%.

Datele sondajului au fost colectate pe tot teritoriul Moldovei, cu excepția Transnistriei, în perioada 9 februarie 2021 – 16 martie 2021, prin intermediul interviurilor telefonice asistate de computer (CATI), utilizînd un cadru de sondaj dual ce include atît telefonia mobilă, cît și cea fixă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?