Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Năstase a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA

13 mai. 2021,, 11:43   Politică
2349 4

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Excelența Sa, Domnul Dereck J. Hogan, informează Noi.md.

”În cadrul întrevederii am avut un schimb larg de păreri despre situația economică, socială și politică din Republica Moldova, precum și despre condițiile de desfășurare a scrutinului parlamentar din 11 iulie curent. Am declarat că resetarea parlamentului prin alegeri anticipate a fost și rămîne unica soluție pentru anularea consecințelor tîrgului politic dintre Plahotniuc și Dodon. Impunerea sistemului mixt de vot, coroborat cu controlul politic asupra procesului electoral, a permis accederea în parlamentul țării a mai multor persoane corupte, implicate în scheme și crime de proporții. Din acest punct de vedere alegerile anticipate pot oferi șansa revenirii la normalitate”, a scris Năstase pe pagina sa de facebook.

Totodată acesta a menționat că în cadrul întrevederii s-a discutat și reiterat îngrijorarea privind corectitudinea scrutinului și modul în care organele electorale vor ști să garanteze o campanie corectă, că partide precum cele conduse de interlopi, de beneficiari ai spălătoriei mafiei rusești și ai furtului miliardului sînt calificate ca și eligibile de organele electorale, iar capacitatea de corupere a acestora poate deforma și viitoarea componență a legislativului.

”Platforma DA pledează pentru un scrutin corect, desfășurat în condiții libere, care să respecte legea și să ofere șanse egale tuturor concurenților”, a mai adăugat Năstase.

Reamintim că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?