Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Năstase înaintează un ultimatum pentru PL și PLDM

7 dec. 2018,, 13:02   Politică
4766 6

Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, spune că PLDM și PL nu trebuie să participe la alegerile parlamentare din februarie 2019.

În schimb, unii exponenți ai celor două formațiuni ar putea să se regăsească pe lista Blocului „ACUM” și în unele circumscripții. Mai mult, Năstase spune că formațiunea sa și PAS nu negociază nimic cu reprezentanții PLDM și PL, deoarece blocul electoral nu se va extinde „în niciun caz”.

„De unde această sintagmă „negocieri”? Nu negociem cu nimeni nimic. Noi am avut o ofertă pentru partidele pretins proeuropene, în care am spus clar că PPDA, PAS, împreună cu exponenții societății civile au decis să facă un bloc. Ușile acestui bloc sînt deschise pentru exponenții altor partide din R. Moldova de orientare proeuropeană, populară, oameni buni”, a declarat Năstase.

Liderul PPDA susține că cei din PL și PLDM nu au încă o decizie în ceea ce privește oferta formațiunii sale și a Maiei Sandu.

În același context, Năstase a spus că PL și PLDM trebuie să se mulțumească cu oferta PPDA și PAS și să țină cont de faptul că Blocul „ACUM” nu se va extinde.


„Avem o ofertă făcută, cea mai cumsecade ofertă, dacă pot spune așa. Cea mai logică și rațională ofertă. Vorbim de oameni de calitate (înaintați de PL și PLDM n.r.), în condițiile în care aceste două partide ar alege să nu participe la acest scrutin parlamentar”, a conchis președintele PPDA.

De menționat că și lidera PAS, Maia Sandu, a avertizat că „portița” în ceea ce privește discuțiile cu PL și PLDM se va închide curînd.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?