Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cazul Orizont: Năstase va depune o sesizare la Procuratură pe numele șefului SIS

13 iun. 2019,, 15:11   Politică
3771 2

Andrei Năstase, noul ministru de Interne, numit în Guvernul Sandu, spune că ar urma astăzi să ceară de la conducerea Procuraturii Generale intentarea unui dosar penal pe numele lui Vasile Botnari, șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS), demis zilele trecute de membrii noului Cabinet de Miniștri.

„Voi cere procurorului general intentarea dosarului penal împotriva lui Botnari și a adjunctului său, pentru vînzare de oameni, cunoașteți toți hotărîrea CtEDO în acest sens”, a spus Năstase aseară, la emisiunea În PROfunzime de la PRO TV Chișinău.

Pe 6 septembrie 2018, șapte cetățeni turci, profesori ai liceului „Orizont”, au fost expulzați din R. Moldova de către Serviciul de Informații și Securitate care a anunțat că aceștia ar fi bănuiți de legături cu structuri teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Ulterior, Președintele Parlamentului, în urma unor audieri, a declarat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii 90.

Zilele trecute, Republica Moldova a fost condamnată la CtEDO pe acest caz, fiecare dintre cetățenii turci urmează să primească cîte 25 de mii de euro drept despăgubiri morale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?