Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Năstase va cere ajutorul FBI în anchetarea lui Plahotniuc

25 iun. 2019,, 07:50   Politică
5674 4

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, afirmă că va pune în aplicare Hotărîrea Parlamentului cu privire la starea de captivitate a statului și hotărîrea Consiliului Suprem de Securitate privind investigarea națională și internațională a fraudei bancare și a spălătoriei banilor cu origine mafiotă prin structurile bancare ale Republicii Moldova, infracțiuni care vor dovedi că principalul beneficiar al acestora este Plahotniuc Vladimir.

Mai mult, ministrul de Interne afirmă că va apela la instituțiile internaționale de investigație, inclusiv la FBI, pentru suport instituțional, și că demisia lui Plahotniuc din funcția de șef al PD nu-l va absolvi de vinovăție.

„În calitate de Ministru al Afacerilor Interne, alături de colegii mei din structura pe care o conduc, voi pune în aplicare Hotărîrea Parlamentului RM cu privire la starea de captivitate a statului și hotărîrea Consiliului Suprem de Securitate privind investigarea națională și internațională a fraudei bancare și a spălătoriei banilor cu origine mafiotă prin structurile bancare ale RRM, infracțiuni care vor dovedi, fără putință de tăgadă, că principalul beneficiar al acestora este Plahotniuc Vladimir”, a precizat Andrei Năstase.

„Voi apela la instituțiile internaționale de investigație, inclusiv la FBI pentru suport instituțional. Consider că este obligatoriu de precizat public faptul că vinovățiile nu pot fi absolvite de o simplă demisie, indiferent care ar fi numele celui suspectat de fapte de mare corupție. Am spus în repetate rînduri, o spun și cu această ocazie, vom face dreptate pentru toți și pentru fiecare în parte. Acesta este mandatul cu care am fost investiți de oamenii liberi ai Moldovei, la 24 februarie 2019, și avem de gînd să-l ducem la îndeplinire, cu maximă determinare și transparență, fără niciun fel de abatere de la litera legilor care guvernează societatea noastră”, a punctat ministrul de Interne, pe pagina sa oficială de facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?