X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Năstase către Harunjen: A apus vremea cînd Moldova devenise o Coree de Nord

8 iul. 2019,, 15:01   Politică
4017 2

Ultimele bastioane ale autoritarismului încă nu înțeles că vremea cînd Republica Moldova devenise un fel de Coreea de Nord a Europei a apus, afirmă ministrul de Interne Andrei Năstase, cu referire la procurorul general Eduard Harunjen.

„Noi, cei care împreună, ca o echipă, ne-am asumat guvernarea nu vom accepta nicio formă de epurare sau de vînătoare de vrăjitoare, iar profesioniștii buni și cu integritate își vor avea locul în toate instituțiile. Vom lucra însă astfel încît instituțiile care trebuie să facă dreptate să facă dreptate, în condițiile unui stat de drept autentic. Voi milita așadar pentru justiție, nu pentru justițiarism! Mai avem din păcate niște ultime bastioane ale autoritarismului, niște oameni care nu au înțeles că vremea cînd Republica Moldova devenise un fel de Coreea de Nord a Europei a apus. Și mă refer aici, bineînțeles, la Procuratura Generală a Republicii Moldova”, susține Năstase.

„Fac încă o dată un apel la domnul – dacă îi pot spune așa – Eduard Harunjen să nu mai stea în calea aflării adevărului despre fărădelegile pe care el și stăpînii lui care au dat bir cu fugiții le-au comis, în disprețul legii și al drepturilor omului. Domnule Harunjen, vremea cînd cetățenii tremurau în fața unor oameni ca dvs. a apus! Vremea cînd intrați cu bocancii sau cu aparatură de interceptare în viețile oamenilor s-a terminat!”, a mai spus ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?