Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Năstase despre cazul ,,Dorin Damir”: Ce se întîmplă în justiția noastră?

5 aug. 2022,, 11:47   Politică
3285 0

Finul lui Plahotniuc, Dorin Damir, deține un apartament pe Coasta de Azur în valoare de jumătate de milion de euro și încă aproape 500 de mii de euro pe un cont bancar din Franța. Jurnal TV a obținut aceste date din dosarul „Pro Imobil”, în care Damir este învinuit de șantaj. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a cerut autorităților franceze sechestrarea acestor bunuri. Măsura nu a fost însă aplicată deocamdată, transmite punctul.md.

În acest context, ex-deputatul blocului ACUM, Vasile Năstase consideră că a venit momentul pentru a fi puse întrebări și de a cere explicații.

,,Chiar e de întrebat, chiar e de cerut explicații – ce se întîmplă în justiția noastră, ce e cu aceste jocuri cinice, ce e cu această mimată activitate a organelor de drept?”, a spus el.

În același timp, ex-deputatul spune că ,,Înțeleg că a instrumenta un dosar cap-coadă nu e o vînătoare de pitpalaci, e lucru serios care necesită profesionalism și minte lucidă. Dar a pune un sechestru pe niște bunuri, ce poate fi mai simplu și mai necesar într-o asemenea speță? Ce?” se întreabă retoric el.

,,Reforma justiției nu înseamnă schimbarea administratorilor, așa cum au „înțeles” – paradoxal – toate guvernările de pînă acum. Reforma justiției înseanmă aducerea sistemului în fața interesului legitim al cetățeanului și al societății, dar asta e deja materie superioară.” a adăugat el.


Vasile Nastase consideră că în acest caz ,,lucrurile sînt și mai simple”.

,,Ușile administratorilor actuali se deschid cu ușurință de către administratorii lui Plahotniuc și acest lucru este o certitudine, nu o simplă ipoteză. sînt multe de spus. Dar nu e unde și, din păcate, nu e nimeni să vrea să asculte.”, a conchis el.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?