X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Năstase se așteaptă ca PAS să nu pună condiția “înregimentării în partid”

16 iul. 2021,, 14:53   Politică
2527 2

Andrei Năstase susține ideea atragerii în actul guvernării a tuturor persoanelor competente, chiar dacă acestea nu sînt membri de partid și nici nu au desfășurat vreo activitate politică.

Cu atît mai mult, PAS nu poate impune condiția „înregimentării în partid” a persoanelor din afară, care pot fi utile pentru țară, se arată convins Năstase.

Politicianul este de părere că practica vicioasă caracteristică pentru toți cei care acced la putere, în oferirea unui soi de protectorat oamenilor de partid, fără a ține cont de interesele cetățenilor, trebuie curmată din rădăcină. Altfel, Moldova nu mai iese din sărăcie, spune Năstase.

"În R.Moldova se gîndește așa cum spuneți dvs.: trebuie de hrănit o armată de oameni din partid. Atît timp cît o să facem acest lucru, o să trăim în sărăcie în continuare, pentru că cei care vin la guvernare se îngrijesc de ei și uită de cei pe care i-au prostit în alegerile parlamentare: le-au tot spus că o să le dea salarii bune, pensii bune, că o să le facă durmuri, și apeducte, etc.

Dar uite că preocupările sînt pentru armată. Iată de ce îi încurajez pe colegii mei de la PAS să ia tot ceea ce este mai competent în structurile actuale, ceea ce este mai rău să elimine, dar mai ales corupția trebuie eliminată. Dacă nu facem aceste lucru, degeaba vorbim. Și, bineînțeles, dacă nu sînt suficiente cadre în interiorul partidului, trebuie să apeleze la exterior, fără însă a pune condiția înregimentării în partid. Își faci ție rău. Un om compentent fără apartenență politică de ce ar face-o acum? Ca să ce?", a relatat Andrei Năstase în cadrul emisiunii "Puterea a patra".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?