Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Năstase: Cînd eram la MAI a fost inițiat un dosar privind finanțarea ilegală a PDM

7 dec. 2019,, 10:45   Politică
4335 2

Fostul ministru al afacerilor interne, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, anunță că în perioada cînd ocupa funcția de șef al MAI a fost inițiat un dosar penal în ceea ce privește finanțarea ilegală a Partidului Democrat.

Andrei Năstase susține că așteaptă de la noul procuror general ca acest dosar să fie finalizat în conformitate cu rigorile legii, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Totodată, politicianul spune că în perioada cînd a ocupat funcția de ministru de interne, perioadă în care blocul ACUM, al cărui copreședinte este, era într-o coaliție de guvernare cu Partidul Socialiștilor, l-a anunțat pe președintele Igor Dodon că va depune un denunț cu privire la finanțarea ilegală a PSRM. „Eu sînt un om consecvent, indiferent de prietenii, alianțe sau coaliții, iar în cazul cu Dodon nu este nici alianță, nici prietenie, nici coaliție. A fost făcută o majoritate conjuncturală”, a menționat șeful PPDA în platoul TVR Moldova.

Andrei Năstase este de părere că noul procuror general are cîteva sarcini prioritare legate de dosare de rezonanță care au mare importanță pentru cetățenii Republicii Moldova. Mai exact, ar fi vorba despre cinci dosare.

Fostul ministru de interne susține că foarte important în activitatea șefului Procuraturii Generale este să ducă la bun sfîrșit ancheta inițiată pe frauda din sistemul bancar: cei vinovați să fie trași la răspundere, iar miliardele să fie recuperate. „O a doua anchetă de la care aștept finalitate este spălătoria mafiei rusești de peste 30 de miliarde pe care am deconspirat-o încă în 2014. Aștept finalitate în dosarul uzurpării puterii în stat pe baza denunțului pe care l-am făcut și este în derulare. A fost bine anchetat, din cîte înțeleg, pînă în momentul venirii domniei sale la Procuratură. Sper că acest lucru va continua”, a afirmat Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?