X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Năstase: Fără Platforma DA, o guvernare democratică este imposibilă

23 mai. 2021,, 14:38   Politică
2880 9

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, consideră că fără partidul său "este imposibilă formarea unui guvern democratic pro-european în Moldova".

El a declarat despre acest lucru vineri, 21 mai, în cadrul conferinței de presă, exprimîndu-și încrederea că partidul va accede în noul parlament.

Răspunzînd la întrebări, el a refuzat să numească primii cinci candidați la funcția de deputat din partea formațiunii în viitoarele alegeri anticipate din 11 iulie. Potrivit lui, în viitorul apropiat partidul va prezenta la CEC documentele și lista candidaților.

"Numărul unu pe listă va fi "echipa Platformei DA". Asta contează. Putem numi și 40, și 60 de candidați. Dar acum nu numele sînt importante, ci procesul de unificare a forțelor pro-europene. Alegerile parlamentare anticipate au menirea să asigure că viitorul parlament va fi unul care să ofere Republicii Moldova o majoritate pro-europeană, democratică, fără hoți, oligarhi și corupți. În baza acestor cerințe, sîntem deschiși pentru cooperare cu toate forțele. Împotriva formațiunilor distructive trebuie să lupte un front comun format din politicieni și reprezentanți ai societății civile", a spus Năstase.

Termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova este 11 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?