X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Nicu Popescu: "Am adus la Moscova dorința poporului moldovean de a avea relații bune cu Rusia"

18 noi. 2021,, 10:05   Politică
2943 0

"Am adus la Moscova dorința poporului moldovean de a avea relații bune cu Rusia".

Despre acest lucru a declarat Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, într-un interviu acordat postului de radio ”Эхо Москвы” în urma vizitei ministrului de Externe la Moscova, transmite Noi.md.

Răspunzînd la întrebările prezentatorului, jurnalistului Alexei Venediktov, Nicu Popescu a spus: "Ceea ce am adus este acel mandat din partea populației Moldovei, care a fost oferit doamnei președinte Maia Sandu și guvernului pe care îl reprezint, pentru efectuarea reformelor în Moldova, pentru lupta împotriva corupției, pentru consolidarea structurilor de stat din Moldova. Pentru creșterea economiei și pentru relațiile normale, liniștite, pozitive cu partenerii noștri și unul dintre principalii parteneri prioritari ai noștri - Federația Rusă. Adică, am adus această dorință a poporului moldovean de a avea relații bune cu Rusia".

Potrivit lui Nicu Popescu, la Moscova el a avut un dialog politic deschis pe o gamă largă de probleme, în special privind relațiile comercial-economice.

"Nu sînt doar Ministrul Afacerilor Externe, Viceprim-ministru, ci și copreședintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru Cooperare Economică. Respectiv, am convenit acum la nivel de experți să elaborăm și să pregătim o nouă ședință a Comisiei interguvernamentale. La nivelul Ministerului de Externe avem un dialog pe mai multe teme", a spus Nicu Popescu, adăugînd că părțile au ajuns la un acord privind consultările interministeriale.


Versiunea completă a interviului poate fi găsită aici

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?