X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

BCS şi-au prezentat candidatul la funcţia de primar al municipiului Bălți

18 oct. 2021,, 08:28   Politică
2762 0

Comuniștii și socialiștii au organizat duminică un miting la Bălţi în care și-au prezentat candidatul la funcția de primar al municipiului.

Este vorba despre Alexandr Nesterovschi, care a depus actele la Comisia Electorală de Circumscripție pentru a fi înregistrat în cursa electorală. Participanții la manifestație nu au ezitat să critice guvernarea și au aprobat o rezoluție în acest sens, notează Noi.md cu referire la publika.

Candidatul Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor promite că va face din Bălți un oraș model pentru întreaga țară.

„Bălţiul trebuie să devină o adevărată "Capitală de nord" a ţării. Noi putem oferi un exemplu real de modernizare. În oraşul nostru vor fi drumuri bune, locuri de muncă pentru tineri, parcuri IT, vom restabili industria, iar pensionarii vor fi respectați și iubiți.”, a declarat Alexandr Nesterovschi, candidat BCS la alegerile locale din Bălţi.

Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că municipiul Bălți are nevoie de un gospodar, care să nu privească Primăria ca pe o trambulină pentru a ajunge în Parlament.


„Putem să schimbăm lucrurile în Bălți în doi ani cît au mai rămas? Vă spunem că putem. Nu este doar o simplă luptă pentru Primăria Bălți. Este o victorie serioasă de care avem nevoie. Nu trebuie să cedăm în această luptă, sperăm că bălțenii vor înțelege asta. Este de ajuns că am călcat de mai multe ori pe aceleași greble.”, a menționat Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor.

Pînă acum, Comisia Electorală de Circumscripție Bălți a înregistrat trei candidați pentru alegerile locale din municipiu, care vor avea loc în 21 noiembrie. Funcția de primar a devenit vacantă după ce fostul edil Renato Usatîi și-a dat demisia, fiind dezamăgit de rezultatul modest pe care blocul său electoral l-a obținut la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În 21 noiembrie vor fi organizate alegeri locale noi în 15 localități.

«Intenția de a participa la aceste alegeri a fost anunțată oficial anterior de deputatul Boris Marcoci, fosta membră Platforma DA - Arina Spătaru și de cunoscutul om de afaceri și politician din Bălți, Nicolae Chirilciuc. Primul va candida drept candidat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), iar al doilea - ca candidat independent.

Nicolae Chirilciuc a menționat că a luat această decizie după numeroase întîlniri cu locuitorii orașului, conaționalii, după ce a studiat situația din oraș, și cu sprijinul bălțenilor intenționează să ridice orașul său natal din ruine, să-l reînvie, să construiască un nou oraș al viitorului, un oraș frumos, modern de vis.»

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?