Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Detalii interesante despre consilierii prim-ministrului R. Moldova

15 mar. 2023,, 13:48   Politică
4306 0

Purtătorul de cuvînt al Executivului Daniel Vodă a prezentat, pe 15 martie, echipa de consilieri a prim-ministrului Dorin Recean.

Echipa de consilieri a premierului este următoarea:

Sergiu Diaconu – șeful de cabinet al premierului;

Daniel Vodă – consilier pe comunicare publică și purtător de cuvînt al Guvernului;

Cristian Jardan – consilier politic;


Diana Chiriac – consilieră pe administrația publică;

Constantin Covrig – consilier pentru problemele veteranilor;

Artiom Cociu – consilier pe managementul proiectelor, începînd cu 20 martie;

Ioana Vataman-Mărgineanu – consilier în cadrul cabinetului;

Viorel Rabei – consilier pe infrastructură;

Vasile Bolduraru – consilier în cadrul corpului de control al premierului.

„În spiritul transparenței, în cel mai scurt timp, urmează pe pagina gov.md să fie inclusă o rubrică nouă – rubrica „consilierii prim-ministrului”. Vor fi listați toți consilierii din cabinetul premierului, domeniile de gestiune, dar și CV-urile”, a menționat purtătorul de cuvînt al Executivului.

Cu referire la echipa de consilieri a premierului menționăm că Serghei Diaconu a fost numit în 2021 secretar general la Ministerul Afacerilor Interne. A deținut anterior funcția de viceministru al Afacerilor Interne, dar și funcția de consilier principal de stat al prim-ministrului Chiril Gaburici. Totodată, el a activat și în calitate de consilier al ex-premierului Vlad Filat, scrie Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Purtătorul de cuvînt al prim-ministrului Dorin Recean, Daniel Vodă, a activat în calitate de purtător de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Consilierul politic Cristian Jardan este un jurnalist cu experiență din Republica Moldova. A absolvit Universitatea Babeș-Bolyai de la Cluj, fiind licențiat în Sociologie. Ceva mai tîrziu, și-a făcut studiile la Școala de Studii Avansate în Jurnalism (Chișinău). Ulterior, s-a angajat la PROTV CHIȘINĂU, unde a deținut mai multe funcții, dar și la General Media Grup. În 2015 a devenit directorul portalului de știri „Unimedia.info”, iar ulterior a mai fost angajat și la „Ziarul de Gardă”. Din anul 2021 a fost redactor-șef al portalului „replicamedia.md”.

Soția lui Cristian Jardan, Aurica Jardan, în prezent deține funcția de consilier al președintelui Parlamentului Igor Grosu.

Diana Chiriac a fost anterior consultant principal Administrație Publică Locală a Cabinetului Natalia Gavrilița.

Constantin Covrig este liderul Mișcării „Forța veteranilor de război Pentru neam și țară”, care în 1992 activa în cadrul Brigăzii cu destinație specială „Fulger”.

Consilierul pe managementul proiectelor Artiom Cociu este din domeniul consultanței. Este specialist în managementul proiectelor strategice și optimizarea proceselor de afaceri. În calitate de co-fondator și CEO al Spark Research Labs, a implementat proiecte de consultanță și a gestionat echipe de IT pentru dezvoltarea de produse tehnologice.

Amintim că pe 16 februarie 2023, majoritatea parlamentară a dat vot de încredere cabinetului de miniștri condus de către Dorin Recean. Noii miniștri au depus în aceeași zi și jurămîntul de credință patriei, în fața președintei Maia Sandu.

3
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?