X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Nu poate fi niciun scenariu de federalizare a țării - declarație

24 iul. 2020,, 18:50   Politică
2711 5

Problema transnistreană poate fi soluționată doar printr-un consens internațional, spune șeful statului.

„Care federalizare oameni buni? Nu poate fi niciun scenariu de federalizare. Poate în 2003 acest lucru era posibil, dar acum, acest lucru nu e posibil.
Problema transnistreană poate fi soluționată doar prin consens internațional, noi trebuie să găsim comproimisul - cum să trăim împreună. ...Nu o să fie nici un scenariu cu Transnistria”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului s-a referit și la pachetul de legi cu privire la Găgăuzia.

„Acest pachet de legi este exact în forma în care a fost discutat acum un an jumătate – doi, participarea experților străini. Anume la acest pachet au insistat OSCE, UE și alții. În 2018 a fost votată în parlament o altă redacție a acestei legi. Proiectele au rămas blocate de atunci. În forma veche ele nu mai pot fi aprobate, ele trebie să fie actualizate.

Acest pachet de legi vine pentru a pune la punct și a implimenta ceea ce a fost convenit deja în 1994, cînd a fost găsită o soluție pentru Găgăuzia”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?