X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A fost numită strategia eficientă de luptă împotriva Maidanului în Moldova

24 sep. 2020,, 18:45   Politică
5104 4

Singura strategie eficientă de luptă împotriva Maidanului în Moldova, unde guvernarea este mai democratică decît în Belarus și nu poate arunca structurile de forță mobilizate asupra participanților la posibilele proteste în masă de după alegeri, este relaxarea nodului conflictual dintre putere și opoziție, ceea ce și vor face, cel mai probabil, autoritățile în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea, transmite Noi.md.

El a menționat că Maidanul devine un eveniment natural în condițiile noastre politice.

"În regiune el devine foarte des un rezultat inevitabil al dezacordului dintre guvernare și opoziție, iar atunci cînd opoziția are anumite resurse interne, mai ales sprijin din exterior, în primul rînd din Occident, Maidane sînt posibile și nu putem exclude asemenea evenimente în Moldova. De obicei, Maidanele au loc după alegeri", a spus Corneliu Ciurea.

Potrivit lui, din punctul de vedere al dorinței puterii de a reacționa și de a bloca astfel de strategii maidane, putem spune că deocamdată autoritățile din regiunea noastră se află în proces de studiere a tuturor acestor momente.


"Ei s-au dovedit a fi foarte supuși oricăror astfel de influențe și, de obicei, nu răspund în mod corespunzător la astfel de acțiuni revoluționare ale maselor care au sprijin din exterior. Prin urmare, mi se pare că Belarusul este unul dintre primele cazuri în care putem vorbi despre un anumit succes relativ al autorităților față de astfel de acțiuni. Moldova încă nu este pregătită să reacționeze în același mod. În primul rînd, problema Moldovei este că guvernarea este mai democratică decît în Belarus, și în această privință, aceasta este o slăbiciune, mobilizarea structurilor de forță nu poate avea loc după scenariul din belarus, așa că singura strategie eficientă de a lupta împotriva maidanului este, desigur, relaxarea nodului conflictual între putere și opoziție. Cred că anume așa va proceda guvernarea în timpul campaniei electorale", a subliniat analistul politic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?