X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Judecătoarea Natalia Costaș va continua examinarea solicitării CEC pentru excluderea Marinei Tauber din cursă

3 dec. 2021,, 21:33   Politică
3121 1

Judecătoria Bălți a respins, ca fiind neîntemeiată, cererea de recuzare a magistratului Natalia Costaș depusă de avocații Marinei Tauber.

După ce a fost remisă spre examinare la Judecătoria Bălți, avocații Marinei Tauber au solicitat transferarea cauzei la Curtea de Apel Bălți, invocând că ar exista riscul de imparțialitate din partea magistratului, care ar fi în grad de rudenie cu avocatul contracandidatului Marinei Tauber în alegeri, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

La câteva ore, Curtea de Apel Chișinău a respins solicitarea și a declarat drept inadmisibil demersul avocaților, iar dosarul a fost trimis din nou la Judecătoria Bălți. Ședința, însă a fost întreruptă. Avocații Marinei Tauber au cerut, din nou, recuzarea judecătorului.

Amintim că miercuri, 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea lui Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți. CEC a constatat că Marina Tauber, candidatul din partea Partidului „ȘOR” pentru funcția de primar al municipiului Bălți, ar fi încălcat legislația electorală și a cheltuit în campanie cel puțin 34 de mii de lei pe care nu i-a declarat, depășind plafonul stabilit de CEC cu 9 mii de lei.

În cadrul primului tur al alegerilor locale anticipate din Bălți, Tauber a obținut 47,93% din sufragii, contracandidatul ei – candidatul independent Nicolai Grigorișin – a obținut 20,93% din voturile alegătorilor.


Duminică, 5 decembrie, va fi organizat cel de-al doilea tur de scrutin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?