Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Gavrilița, convorbire cu omologul său norvegian, Jonas Gahr Stoere

29 oct. 2022,, 10:15   Politică
2540 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu omologul său norvegian, Jonas Gahr Stoere.

Părțile au vorbit despre consecințele sociale, economice și politice generate de războiul rus împotriva Ucrainei, cu accent pe acutizarea crizei energetice, în urma atacurilor cu rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene. În context, au fost discutate posibilitățile de accesare a energiei norvegiene, ținînd cont de faptul că Republica Moldova este în continuă căutare de surse alternative pentru a-și spori reziliența în acest sector.

De asemenea, părțile au făcut un schimb de opinii privind soluțiile optime în vederea diminuării impactului creșterii prețurilor asupra cetățenilor Republicii Moldova, fiind accentuate necesitățile financiare pe care le are țara noastră pentru a depăși vulnerabilitățile curente și a menține stabilitatea financiară în condițiile regionale actuale.

Prim-ministra a exprimat gratitudine pentru suportul Norvegiei de-a lungul anilor în asigurarea supremației legii și consolidarea bunei guvernări. În mod special, șefa Executivului a mulțumit pentru sprijinul acordat, în ultima perioadă, în gestionarea crizei refugiaților și a celei economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?