Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nata Albot a povestit despre orele petrecute sub ușa lui Plahotniuc

16 aug. 2021,, 14:35   Politică
3883 2

După mai bine de 10 ani de la difuzarea emisiunii Fabrica de Staruri din Republica Moldova, jurnalista Nata Albot a vorbit despre acea perioadă de activitate la postul de televiziune Prime, interacțiunea cu Vlad Plahotniuc și experiența acesteia în calitate de directoare a proiectului.

Nata Albot prezenta zilnic telespectatorilor agenda și avea acces în casa participanților Fabricii de Staruri, transmite Noi.md cu referire la Știri.md .

”Ei trăiau acolo, între cei patru pereți de la Hotelul Național. Copiii ceia dormeau acolo, se iubeau, se certau și făceau lecții. Eu intram de cîteva ori pe zi la ei și le spuneam orarul zilei, tematica săptămînii, iar seara prezentam agenda”, a povestit jurnalista în cadrul unui interviu.

Totodată, Nata Albot a menționat că agenda nu ieșea în emisie fără ca să o vadă, la acea vreme, politicianul și omul de afaceri Vladimir Plahotniuc.

”Nu discutam direct cu el, pentru că era un alt manager principal pe proiect care avea legătură directă cu Plahotniuc, dar am avut și ședințe în comun. Toată lumea care era implicată în managementul Fabricii de Staruri venea, stătea cuminte în coridor pînă la orele 3-4 dimineața. Noi ca proștii eram ținuți în coridor, pînă cînd domnul Vlad Plahotniuc se va elibera.


Potrivit jurnalistei, în 2008, Plahotniuc era un om de afaceri prosper, care avea o televiziune și nimeni nu putea să-și dea seama despre planurile lui. „Cu siguranță le avea, deoarece peste un an a urmat 7 aprilie 2009”, a adăugat Nata Albot.

”Acum, analizînd lucrurile, înțeleg că acea Fabrică de Staruri lui nu-i trebuia, pentru că era un proiect care necesita resurse foarte mari, financiare, umane și tehnice. Erau niște investiții nebune. Acelui om îi trebuia Fabrica de Staruri pentru că avea planuri, voia să-și crească audiența postului de televiziune”.

Pe parcursul interviului, Nata a povestit despre atitudinea lui Vladimir Plahotniuc față de angajați.

”Acel proiect m-a făcut să înțeleg cum nu se poate să procedezi cu oamenii și cum nu se poate să-i tratezi. Noi eram chemați la ședință la Nobil și ținuți în coridor ore în șir, fără nicio explicație, fără niciun pahar cu apă. De la șapte seara pînă la trei dimineața. Eram tratați ca niște nimeni”.

De asemenea, în cadrul interviului, Nata Albot a povestit despre situația decisivă în urma unor replici din partea lui Plahotniuc, care au determinat-o să nu mai facă parte din echipa Fabricii de Staruri în sezonul doi.

”Am pus cheile de la mașina mea pe masă. Plahotniuc s-a uitat la ele și a zis, față de toți: „Ce-i asta? Ia-le de pe masă, ea costă mult mai mult decît mașina ta”. Cînd am văzut acest snobism, am decis că nu mai vreau să fac parte din asta”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?