X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Nagacevschi, despre testarea Covid a profesorilor: Se creează percepția unei scheme murdare

3 sep. 2021,, 09:43   Politică
2959 11

Prin decizia CNESP prin care profesorii nevaccinați sînt obligați, la fiecare 14 zile, să facă un test la Covid-19, din cont propriu, s-ar pune la cale o schemă pentru scoaterea, din bugetul de stat, a unor sume mari de bani, în folosul unor agenți economici.

Este declarația fostului ministru al Justiției, Fadei Nagacevshi.

„Istoria asta scoasă de sub masă cu testarea din cont propriu o dată la două săptămîni a profesorilor, pe lîngă faptul că ridică serioase semne de întrebare din perspectiva legalității, creează percepția implementării unei scheme murdare de ,,mulgere” a banilor oamenilor și/sau a bugetului de stat, fără o argumentare rezonabilă. Prin această schemă, putem presupune, pe lîngă faptul că se promovează interesele agenților economici ce vînd teste, se mai încearcă a promova obligativitatea vaccinării masive a populației, demult dorită de unii șmecheri”, a menționat fostul ministru al Justiției.

Nagacevschi spune că a fost informat că „la schemă se încearcă a fi atrași și agenții economici din sistemul HoReCa, care ar urma să accepte drept clienți doar persoane vaccinate sau cu test”.

„Se creează percepția că această paradă de hotărîri absurde este promovată pentru a isteriza populația, pentru a provoca, într-un final, o presiune pe Guvern, în vederea impunerii unei afaceri masive cu statul - achiziția elementelor pentru testarea gratuită a populației.


„Altfel spus, sîntem justificați a considera că scopul final al acestei scheme este scoaterea din bugetul de stat a unor sume mari de bani, în folosul unor agenți economici, dar să nu fie critici din partea oamenilor.

Desigur, asta e posibil dacă ai în Guvern „oameni de treabă”, dar și presă care te susține.

Notez ceea ce am scris mai sus, e despre percepții din cauza unor acțiuni suspecte și absurde. Sper percepțiile să fie eronate” a mai adăugat acesta.

Azi vorbiți despre falsificarea masivă a certificatelor de vaccinare. Este efectul advers al politicilor absurde de isterizare și șantaj administrativ, pentru a obține vaccinarea. Ce veți face mai departe: veți începe a băga oamenii la pușcărie? Credeți că va crește rata de vaccinare? Reveniți la normalitate, comunicați adecvat cu oamenii, explicați-le, nu-i forțați, nu-i considerați de proști, dacă nu doriți să distrugeți încrederea ce a mai rămas în sistemul de vaccinare”, mai spune fostul ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?