X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Nagacevschi: Noua guvernare eșuează pe toate domeniile

22 sep. 2021,, 12:39   Politică
2554 25

Fostul ministru al Justiției Fadei Nagacevschi consideră că acțiunile noii guvernări în toate domeniile denotă că lucrurile se fac pe negîndite și că nu există o strategie clară, despre care puterea pretinde că ar exista.

Nagacevschi a criticat în special modificările operate la Legea cu privire la Procuratură, care nu au fost coordonate cu experții Comisiei de la Veneția, deși R.Moldova are obligația să ceară avizul autorității respective, spune fostul ministru.

„Toate legile legate de Procuratură, de sistemul judecătoresc, vor fi coordonate cu grupul ad-hoc al Consiliului Europei, care ne-a fost oferit drept suport, expertiză în 2019. Este o obligație, un angajament, nu este un moft, nu poți să le schimbi cînd îți trece ție prin cap. Aceste modificări s-au făcut în grabă. A fost o întîlnire dintre grupul ad-hoc al Consiliului Europei cu ministrul Justiției. Am văzut discuțiile unde dl ministru le-a garantat că va desfășura toate reformele în strictă coordonare cu grupul CE, cu Comisia de la Veneția și va asigura continuitatea reformelor. Cu toate acestea, el nu se ține de cuvînt, el în continuare merge pe niște experimente care contravin înțelegerilor noastre cu partenerii de dezvoltare și planului de acțiuni pregătit în colaborarea cu CE”, a menționat Nagacevschi în cadrul emisiunii Puterea a patra.

Lucrurile s-ar putea clarifica în momentul în care va veni un răspuns la sesizarea Procurorului general către Consiliul Europei, pe marginea acelor modificări, spune fostul ministru al Justiției.

Fostul ministru spune că acțiunile ridică semne de întrebare.


„M-ați întrebat dacă o să avem un procuror general nou pînă la sfîrșitul anului, eu mă tem să nu avem un guvern nou, ținînd cont de modul în care abordează lucrurile actuala guvernare. Credeam că au strategie, că lucrurile sînt foarte bine gîndite, dar tot mai mult mă conving că este o prostie consolidată și că ei eșuează pe toate domeniile”, a argumentat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?