Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Reacția ANI, după ce Radu Rebeja a acuzat Autoritatea de calomnie

15 noi. 2021,, 14:23   Politică
2348 0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a venit cu unele precizări pe actul de constatare în privința fostului deputat Radu Rebeja prin care s-a stabilit incompatibilitate.

ANI menționează că orice persoană supusă controlului are dreptul să se apere în instanța de judecată și să demonstreze contrariul, iar ce ține de acuzațiile făcute astăzi de fostul deputat, într-o postare pe Facebook, instituția spune că „este obișnuită, avînd în vedere că nu este primul subiect, care face declarații publice, după ce a fost constatat cu încălcări ale legii ANI, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

„În articolul din lege, invocat în această postate, se spune că mandatul de deputat este incompatibil cu orice altă funcție remunerata, cu excepția activităților didactice și științifice.

Funcția pe care a deținut-o Rebeja la această asociație simultan cu mandatul de deputat, prin natura ei este remunerata.

Faptul că nu a încasat un salariu, nu-l absolvă de răspunderea juridică.


Precizăm că, din momentul accederii într-o funcție de demnitate publică, persoana trebuie să-și soluționeze incompatibilitatea în termen de 30 de zile. Acțiune pe care dl Rebeja nu a întreprins-o, cel puțin asta reiese din probatoriul acumulat.

Reiteram că Autoritatea aplică legislația în vigoare și nu pot exista dubii referitoare la vreo încălcare în ceea ce privește decizia inspectorului”, spune ANI.

Aceștia mai spun că Rebeja în postarea de astăzi se contrazice, „avînd în vedere că funcția deținută în cadrul Asociației nu are caracter didactic și nici științific, respectiv, potrivit legii, deținerea acestor două funcții sînt incompatibile”.

Fostul deputat Radu Rebeja a venit cu o reacție după ce Autoritatea Națională de Integritate a constatat că ultimul a încălcat regimul juridic al incompatibilităților. În opinia lui, constatarea este greșită, ilegală și chiar calomnioasă, însă deocamdată nu o atacă în instanța de judecată.

„Voi decide în scurt timp, or eu am lucruri mult mai importante de făcut - atît personale, cît și prin implicarea activă să dezvolt fotbalul moldovenesc”, a scris acesta pe Facebook.

Autoritatea Națională de Integritate a venit cu anunțul vineri. Aceștia menționau că au constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Radu Rebeja.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?