Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Observatorii OSCE și-au spus opinia despre campania electorală la alegerile prezidențiale

17 noi. 2020,, 10:03   Politică
3615 1

Dacă duminica trecută, pe 15 noiembrie, cînd se desfășura turul II al alegerilor prezidențiale, șefa Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO/ODIHR), CORIEN JONKER, s-a arătat reținută în a face declarații, atunci a doua zi, în cadrul unei conferințe de presă dedicată constatărilor misiunii observatorilor, oficiala a fost destul de explicită.

Potrivit acesteia, procesul de votare propriu-zis a fost acceptabil, însă campania electorală a fost una agresivă, ba care i-a provocat „greață”.

„Atunci cînd citeam traducerea materialelor denigratoare, de multe ori mi se provaca greața. Sînt niște mesaje care nu-și au loc într-o campanie electorală, pentru că retorica lor generează niște prejudecăți în societate”, a declarat Corien Jonker, transmite realitatea.md.

„Un transfer ordonat al puterii ar ajuta foarte mult ca Republica Moldova să se miște mai departe, în mod normal”, a punctat șefa misiunii observatorilor Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO/ODIHR).

Este de menționat că raportul final al BIDDO (ODIHR) despre alegerile prezidențiale din Republica Moldova, cu toate observaţiile și recomandările, va fi publicat peste două luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?