X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Maia Sandu a cerut, la ONU, retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană

22 sep. 2021,, 22:07   Politică
4184 18

Șefa statului Maia Sandu a declarat tranșant în cadrul celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU) că trupele Federației Ruse trebuie retrase de pe teritoriul țării.

„În spiritul neutralității constituționale a Republicii Moldova și al dreptului internațional, aș dori să reiterez că poziția noastră cu privire la retragerea completă și necondiționată a forțelor ruse rămîne neschimbată. Aceasta include îndepărtarea sau distrugerea munițiilor din depozitele de la Cobasna, care reprezintă o amenințare pentru securitatea și mediul din regiune în ansamblu. Mizăm pe sprijinul comunității internaționale în acest demers”, a spus Maia Sandu.

Președinta a subliniat că Republica Moldova este un stat angajat pentru pace și că rămîne ferm dedicat identificării unei soluții politice pașnice pentru conflictul din regiunea transnistreană. Soluție bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional.

„De asemenea, vom continua să promovăm măsuri de consolidare a încrederii, cu un accent puternic pe protejarea drepturilor și libertăților fundamentale în regiunea transnistreană – o problemă urgentă pentru țara mea”, a spus Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?