X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Mureșan: „Este clar că R. Moldova va fi stat membru al UE”

19 mai. 2022,, 13:53   Politică
1865 0

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan susține că procedura de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană este ireversibilă și „este clar că rezultatul va fi că într-o zi Moldova va fi stat membru al UE”.

Acesta susține că viteza cu care parcurgem etapele de aderare este una mare care cu siguranță va aduce țara noastră în familia europeană, scrie TV8.md.

Membru al Parlamentului European, Mureșan a declarat că venirea președintei Maia Sandu în plenul Parlamentului European nu este doar un succes, dar este și o premieră pentru Republica Moldova, deoarece șefa sfatului este prima președintă care ține un discurs în acest Parlament.

„În primul rînd este foarte bine că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat Parlamentului European. Este pentru prima oară cînd președintele Republicii Moldova este primit în Parlamentul European și asta arată deschiderea și susținerea de care Republica Moldova se bucură astăzi la nivel european. Republica Moldova se bucură de susținere la nivel european fiindcă oamenii au votat în favoarea politicienilor care susține reformarea și modernizarea Republicii Moldova și întărirea realațiilor cu Uniunea Europeană”, a declarat Siegfried Mureșan.

Totodată acesta a declarat că Republica Moldova se va bucura și în continuare de susțienerea europeană pentru a cetățenii, dar și autoritățile au gestionat fluxul de refugiați din Ucraina și pentru că au oferit sprijin și susținere cetățenilor din Ucraina acre aveau nevoie de ajutor.


„Republica Moldova se bucură de deschiderea la nivel european fiindcă a depus cererea de aderare la UE și s-a văzut în cadrul discursului președintei Maia Sandu că toți parlamentarii din grupurile politice pro-europene susține perspectiva europeană pentru Republica Moldova”, a adăugat europarlamentarul.

Referitor la procedura de aderare a țării noastre, Mureșan susține că „procesul este ireversibil, direcția e clară și este clar că rezultatul va fi ca într-o zi Republica Moldova va fi stat membru al Uniunii Europene. Acest lucru este clar”, spune Siegfried Mureșan.

„În privința vitezei, deja am început să parcurgem etapele și deja acest chestionar a fost completat în mai puțin de o lună, iar toate aceste lucruri arată o viteză deja mare. Viteza depinde de disponibilitatea și dorința de reformare și modernizare a țării, dar la cum s-au mișcat lucrurile în ultimele săptămîni mi se pare că procesul a început foarte bine, cu mișcări accelerate”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?