X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Muravschi: Furtună trebuia demis mai devreme

8 sep. 2020,, 17:09   Politică
2785 0

Declarațiile nechibzuite, care în ultimul timp și le-a permis fostul șef al Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, trebuiau să-l ducă la demisie mai devreme.

De această părere este fostul vicepremier Alexandru Muravschi. El a comentat recentele declarații scandaloase ale funcționarului pe pagina sa din rețelele sociale, relatează eNews.

"În principiu, Furtună urma să fie demis acum cîteva zile, cînd a declarat că nu este de acord cu plata despăgubirilor medicilor infectați cu COVID-19 în valoare de 16 mii de lei.

Există o regulă clară în administrația publică. Funcționarul public își poate exprima dezacordul cu orice propunere la etapa de discuție. După luarea deciziei de către guvern, acesta fie demisionează, dacă are foarte multe principii, fie execută decizia. Critica publică a deciziei guvernamentale din partea funcționarului public este un motiv pentru a-l demite din funcție.

După declarația sa scandaloasă despre moartea pacienților care sînt o „povară”, el trebui demis, indiferent de orice scuză, și cu atît mai mult făcută într-o formă atît de stîngace, demonstrînd o completă lipsă de înțelegere a ceea ce s-a întîmplat ”, - a scris Alexandru Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?