X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Se cere retragerea distincţiei „Ordinul Republicii” şi lui Vlad Filat

18 feb. 2021,, 16:24   Politică
3040 6

Fostul ministru al mediului, Valeriu Munteanu, îi cere preşedintelui Maia Sandu să-i retragă distincţia „Ordinul Republicii” şi ex-premierului Vlad Filat. Propunerea lui Munteanu a fost făcută în contextul în care şeful statului i-a retras, joi, „Ordinul Republicii” lui Vlad Plahotniuc.

Vladimir Plahotniuc a fost lipsit de Maia Sandu de Ordinul Republicii, pe motiv că „o persoană care a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat”. Un act politico-juridic ce vine să bandajeze suferințele concetățenilor noștri în urma dezmățului dictatorial la care s-a dedat fostul lider al Partidului Democrat, fugarul Vladimir Plahotniuc.

Pentru a sutura o altă rană societală, încă deschisă, doamna președinte Maia Sandu are obligația moralizatoare de a-i retrage Ordinul Republicii și lui Vladimir Filat, inclusiv pentru că a arhitecturat și nășit fenomenul infracțional „Șor”, expresie caricaturală a burtăverzimii hulpave și mereu nesătule, ce continuă să fure oamenii noștri”, scrie Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Vlad Filat a fost decorat cu Ordinul Republicii în decembrie 2013, de către preşedintele Nicolae Timofti, cel care în 2014 i-a oferit această distincţie și lui Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?