Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un consilier municipal PAS și-ar fi „permis” să încalce legea

14 iun. 2021,, 15:48   Politică
4508 0

Consilierul municipal Alexandru Trubca, candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea partidului politic PAS aflat sub numărul 33 pe listă, ar încalca legea.

Trubca apare într-un video de prezentare a sa în calitate de candidat din partea partidului PAS, folosind imagini din interiorul Primăriei Municipiului Chișinău și a mai multor personalități istorice, lucru interzis, conform Codului Electoral.

Mai exact, articolul 52 alin. 8 al Codului electoral prevede următoarele: Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atît din ţară cît şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale. Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Contactat de Noi.md, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a refuzat să comenteze situația, menționînd că nu a văzut spotul video electoral și nici nu obișnuiește să comenteze comportamentul unor concurenți electorali sau potențiali.

„Noi sîntem o comisie care examinăm anumite chestiuni. Urmează într-o eventualitate să ne pronunțăm”, a declarat Cimil.


Alexandru Trubca este consilierul municipal, care a fost văzut cum se joacă în telefon, acum două luni, chiar în timpul ședinței Consiliului municipal Chișinău. Atunci, Trubca a declarat că are „tot dreptul să o facă”.

Precizăm că pentru o singură zi muncă, consilierii municipali primesc cîte 3300 de lei de la stat, echivalentul a 165 de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?