Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Mudreac: Pămînturile nu sînt ale noastre, ci ale nepoților și strănepoților noștri

8 iun. 2021,, 13:00   Politică
2441 2

„Pămînturile nu sînt ale noastre, ci ale nepoților și strănepoților noștri”. Este declarația deputatului PSRM Radu Mudreac, făcută în cadrul unei conferințe de presă.

“Măsuri de termen scurt și mediu pe care le propune sunt: aprobarea strategiei naționale de dezvoltare a sectorului de irigare; revitalizarea sectorului zootehnic, pentru ca Republica Moldova să-și poată garanta securitatea alimentară; sporirea capacităților de cercetare în domeniul agro-alimentar. Acțiuni de consolidare a terenurilor agricole, îmbunătățirea condițiilor de acordare a subvențiilor, facilitarea la exportul produselor autohtone.

Promovarea unor politici dure pentru protejarea pieței interne, și a producătorilor autohtoni. Contracararea unor intenții meschine ale unor politicieni de a liberaliza piața pământurilor prin adoptarea unui cod funciar nou, care va garanta că pământurile noastre nu vor nimeri în mâini străine”, a declarat Mudreac.

Agricultura are o importanță semnificativă pentru dezvoltarea social-economică a Moldovei, acest sector generează 12% din PIB.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?