X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Monica Babuc, despre ridicarea imunității celor doi deputați

19 mar. 2021,, 16:20   Politică
3837 3

Deputata Partidului Democrat din Moldova (PDM), Monica Babuc spune că fracțiunea sa mereu a fost pentru accelerarea procedurilor de investigare a fraudei bancare, pentru a fi trase la răspundere penală persoanele care se fac vinovate de acest lucru.

Comentînd solicitarea Procuraturii Generale privind ridicarea imunității parlamentare pentru cei doi deputați ai Partidul Șor, deputata Monica Babuc a declarat că unul dintre cei pentru care se cere ridicarea imunității este învinuit tocmai de frauda bancară, iar altul de prejudicierea bugetului de stat în procesul de concesionare a aeroportului, transmite realitatea.md.

„Procuratura Generală a prezentat un set larg de documente. Comisia juridică numiri și imunități va studia materialele prezentate de Procuratura Generală și va prezenta Parlamentului inclusiv opinia comisiei privind ridicarea imunității celor doi deputați”, a spus Babuc.

Referitor dacă PDM va susține ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului Șor, Babuc a spus că urmează să vadă materialele și învinuirile care li se aduc parlamentarilor și abia atunci fracțiunea democraților va lua o decizie în acest sens.

„PDM are nevoie de cunoașterea documentelor pe care ni le-a prezentat Procuratura Generală. Trebuie să avem în vedere și opinia Comisiei juridice, numiri și imunități, ca să luăm o decizie săptămîna viitoare referitor la solicitarea Procuraturii Generale. Cert este faptul că organele abilitate sînt cele care dispun de cea mai exactă informație și sînt cele care sînt în drept să ne propună soluții. În cazul în care aceste soluții sînt argumentate, bineînțeles că noi vom lua deciziile de rigoare”, a conchis Babuc.


Amintim că, astăzi procurorul general, Alexandru Stoianoglov, a venit în Parlament și a cerut ridicarea mandatului de deputat și reținerea deputaților Partidului Șor – Denis Ulanov și Petru Jardan, fiind acuzați: unul – pentru implicare în furtul miliardului, iar cel de-al doilea – în procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?