Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Din 2009 Moldova este condusă de forțe externe. Opinie

5 apr. 2021,, 15:01   Politică
3999 5

Lovitura de stat din Moldova din 2009 a fost organizată de forțe externe sub sloganurile integrării europene, iar de atunci și pînă nu demult, țara s-a aflat sub controlul acestor forțe.

Această opinie a fost exprimată de către președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova, transmite Noi.md.

El a amintit că pînă în 2009, partidul de guvernămînt din Moldova a fost Partidul Comuniștilor, iar liderul lor Vladimir Voronin a fost președinte, și aceștia au fost acei oameni care au vrut să facă ceva pentru țară.

"În 2009, am văzut bine-cunoscutele evenimente – lovitura de stat organizată de forțele din exterior, urmare a căreia la putere au venit oamenii care a spus că vor să facă ceva în numele frumoasei idei a integrării europene, dar, de fapt, au venit oameni care și-au făcut griji mai mult de interesele lor, și aceștia sînt aceiași oameni care în ultimii ani s-au ocupat cu ”prihvatizarea”, același Vladimir Filat. Și ca urmare, în Moldova au venit la putere două partide, conduse de doi lideri-Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc, care au început să lupte între ei", a spus Corneliu Furculiță.

Potrivit lui, comuniștii, din păcate, au renunțat, și-au trădat electoratul și, pe baza acestui fapt, au apărut socialiștii.


"Acesta este partidul care reprezintă interesele naționale locale și este format din oameni care vor să facă ceva pentru țară. Acei băieți care au venit și au vrut să facă ceva pentru ei înșiși, sau luptat între ei, s-au certat, toată lumea știe cine și pe cine l-a pus la închisoare. Și s-a întîmplat ceea ce s-a întîmplat. Unul a nimerit la închisoare, celălalt a fugit. În 2019 o perioadă s-au aflat la putere Partidul Socialiștilor și Coaliția partidelor PAS și Platforma DA din blocul ACUM, dar această coaliție nu a durat mult", a declarat președintele fracțiunii parlamentare PSRM.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?