Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Moldova poate aduce părțile la conflict la masa de negocieri. Opinie

23 apr. 2021,, 11:00   Politică
5164 2

Moldova, care are un statut neutru, va rămâne deoparte de un posibil conflict în regiune între Rusia și Ucraina și poate chiar să încerce să apropie părțile, poate să le aducă la masa de negocieri, să le ofere o platformă pentru negocieri.

O astfel de opinie a exprimat Ministrul interimar al Apărării al Republicii Moldova, Victor Gaiciuc, într-un interviu pentru Sputnik Moldova, transmite Noi.md.

El a menționat că Moldova monitorizează situația din regiunea de est că nu există motive de îngrijorare privind posibila declanșare a unui nou conflict în Republica Moldova.

”Desigur, orice conflict care izbucnește într-o anumită zonă afectează țările din vecinătate. Moldova se află în imediata apropiere a Ucrainei și a bazinului Mării Negre, însă în cazul escaladării situației statutul de neutralitate îi va permite țării noastre să nu se implice direct într-un posibil conflict. Spun asta pentru că nimeni nu știe cum vor evolua evenimentele”, a spus Victor Gaiciuc.

În același timp, Ministrul Apărării consideră că statutul de neutralitate îi permite Moldovei să aibă un rol în medierea situației.


”În opinia mea, statutul de neutralitate ne va permite, la necesitate, să încercăm să apropiem părțile, poate să le așezăm la masa negocierilor, să purtăm un dialog și să ajungem la înțelegeri”, a declarat Victor Gaiciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?