Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

R. Moldova și Lituania ar putea semna un acord de recunoaștere reciprocă a permiselor

14 mai. 2021,, 11:34   Politică
2726 0

Autoritățile de la Chișinău și cele din Lituania ar putea semna un acord de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere.

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și Președintele Republicii Lituania, dl Gitanas Nauseda.

Potrivit șefei statului, în ultimii 11 ani, cu suportul Lituaniei, în țara noastră au fost implementate 137 de proiecte și programe de asistență tehnică finanțate din taxele cetățenilor Lituaniei.

”Sînteți aliatul nostru de încredere la Bruxelles. Contăm și mai departe pe sprijinul Lituaniei. Reconfirm deschiderea RM de a avea o relație mai aprofundată cu UE. Datorită demersurilor insistente a Lituaniei țări ca RM au putut beneficia mai rapid de vaccinul împotriva COVID-19”, a declarat Sandu.

Totodată aceasta a mulțumit președintelui lituanian pentru donațiile de echipamente de protecție venite în perioada pandemică.


”Ne dorim să aprofundăm în continuare relațiile de colaborare, avem un potențial semnificativ de creștere. Mulțumim pentru sprijinirea vinificatorilor din RM. Sîntem pregătiți pentru recunoașterea reciprocă a permiselor cetățenilor țărilor noastre, ne dorim să continuăm colaborarea în domeniul securității și apărării”, a mai spus Sandu.

Potrivit șefei statului, în această după amiază, în semn de prieteni Maia Sandu și Gitanas Nauseda vor sădi cîte un puiet de mesteacăn la Grădina Botanică din Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?