Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Motivul pentru care delegația Republicii Moldova merge la Sofia

19 noi. 2019,, 18:15   Politică
3009 0

Delegația Paramentului Republicii Moldova participă la cea de-a 54-a Sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN).

Sesiunea de toamnă are loc la Sofia, în perioada 19-21 noiembrie, transmite Noi.md.

Din delegația Legislativului țării noastre fac parte Petru Burduja - șeful delegației naționale la APCEMN, membrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Moldovei, și Violeta Ivanov – vicepreședinta Adunării Parlamentare a OCEMN și membră a Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN, președinta Comisiei mediu și dezvoltare regională a Parlamentului Moldovei.

Vor avea loc mai multe dezbateri cu tematici ”Dimensiunile europene ale cooperării economice la Marea Neagră - starea actuală și perspectivele cooperării UE – OCEMN”; ”Încheierea acordurilor privind evitarea dublei impuneri între statele membre”; ”Aspecte juridice și politice ale dezvoltării rețelelor de transport în regiunea OCEMN”; ”Șomajul în statele membre BSEC. Rolul statului în Facilitarea creării de locuri de muncă”. În urma dezbaterilor vor fi adoptate recomandări la subiectele respective.

APCEMN este formată din 76 de parlamentari reprezentând toate cele 11 țări membre ale Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Federația Rusă, Turcia și Ucraina. Alte șase state dețin statut de observator: Egiptul, Israelul, Franța, Germania, Slovacia, Belarus.

Adunarea Generală a APCEMN se întrunește de două ori pe an și se desfășoară în ţara care deține Președinția – mandat preluat prin rotație, pe o perioadă de 6 luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?