X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Mogherini: Moldova are acum un nou guvern și necesitatea unor reforme autentice rămîne

28 noi. 2019,, 14:45   Politică
2664 0

Uniunea Europeană a sprijinit mai multe reforme importante în R. Moldova, cum ar fi cea a combaterii corupției, îmbunătățirii sistemului electoral și crearea unui sistem al justiției independent, dar odată cu schimbarea Guvernului la Chișinău necesitatea acestor reforme rămîne actuală.

Declarația a fost făcută, pe 27 noiembrie, de către Federica Mogherini, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, în timpul dezbaterilor din Parlamentul European privind evoluția Parteneriatului Estic din care face parte și R. Moldova, transmite NOI.md cu referire la ziarulnational.md.

Potrivit oficialului european, sprijinul UE pentru R. Moldova rămîne condiționat și va viza combaterea corupției și depolitizarea instituțiilor publice.

„Prioritățile noastre sînt aceleași ca ale prietenilor noștri din țările Parteneriatului Estic, fie că este vorba de securitate, de locuri de muncă bune, de guvernare bună sau de instituții pe care pot avea încredere și se pot baza. Acesta este și cazul Republicii Moldova, unde am sprijinit reformele structurale pentru combaterea corupției, îmbunătățirea cadrului electoral și asigurarea unui sistem de justiție independent și responsabil. R. Moldova are acum un nou guvern și nevoia unor reforme autentice rămîne. Ca întotdeauna, Uniunea Europeană este pregătită să sprijine reformele în toate modurile posibile și, ca întotdeauna, sprijinul nostru rămîne condiționat. Susținerea noastră este și cred că va continua să se concentreze în special pe reformele de combatere a corupției și a intereselor asumate și în asigurarea faptului că instituțiile statului își păstrează sau își construiesc autonomia și nu sînt politizate”, a declarat Mogherini.

Parteneriatul Estic a fost lansat în anul 2009 și include șase state din vecinătatea UE - R. Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan și Belarus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?