X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opinie: "PDM nu a vrut să rămînă unealta personală a lui Plahotniuc"

25 feb. 2020,, 10:14   Politică
3617 2

Nu toți deputații din fracțiunea Partidului Democrat doresc ca acest partid să continue să fie unealta personală a lui Vladimir Plahotniuc.

De această părere este șeful delegației TASS în Moldova, Valerii Demidețki, vorbind în cadrul emisiunii ”Întrebarea principală” cu Iulia Feodorova de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite Noi.md.

"Vă puteți imagina starea acestor oameni care au stat la ședința memorabilă a PDM din 14 iunie 2019. La Plahotniuc a venit atunci ambasadorul SUA în Moldova. Plahotniuc le spune că merge să se consulte cu el și se va întoarce, iar în cele din urmă a plecat, iar deputații PDM au rămas mai apoi cu ce au rămas. Este bine că președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, i-a scos pe toți din acea situație foarte periculoasă", a menționat Valerii Demidețchii.

El a atras atenția asupra faptului că, în cele din urmă, Partidul Democrat merge mai departe. El a arătat un rezultat bun la alegerile locale, ceea ce înseamnă că are structuri puternice în teritoriu.

"Și ei au hotărît mai apoi: ori rămînem orbi, o unealtă în mîinile lui Plahotniuc, ori facem partidul nostru. Trăim într-o epocă a economiei de piață. Deoarece la Aeroportul Chișinău se schimbă cîte 10 stăpîni pe lună sau pe an, nimeni dintre noi nu cunoaște adevăratul său proprietar. Noi cunoaștem doar niște președinți nominali, care au funcții în diferite SRL-uri. Dar puțini oameni știu unde este țeava și în ce portmoneu iese. De aceea, Plahotniuc are mulți saci care încă se umplu cu bani, despre care poate nici chiar unele organe de drept nu știu. Și acest fapt trebuie investigat. Scopul lui Plahotniuc, care și-a construit imperiul mai mulți ani, este de a avea în Moldova oameni care să-l ajute mai departe. Acesta este programul de maximum persoane care dispun de bani și interese mari", a subliniat șeful reprezentanței TASS în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?