X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: Participarea Maiei Sandu la Conferința de la München - un lucru pozitiv

20 feb. 2022,, 16:00   Politică
4279 17

Participarea președintelui țării la Conferința de Securitate de la München este un lucru pozitiv, care permite ca și cazul Moldovei să fie popularizat. De această părere este politologul Dionis Cenușa, care a atenționat asupra unor aspecte, care ar fi putut fi îmbunătățite.

„Pe pagina președintelui a fost publicat un comunicat de presă prea general. Lipsesc discursurile rostite de către președinte, care se preconiza că trebuie să participe la cel putin două discuții. Reieșind din importanța evenimentului, dar și contextul regional în care se află Moldova, este esențial ca Președinția să ofere publicului accesul la discursurile/declarațiile integrale ale Președintelui”, accentuează Cenușa.

Politologul mai spune că „este regretabil faptul că Sandu nu și-a propus drept scop să discute despre problema transnistreană și soluționarea acesteia”.

În această ordine de idei, Dionis Cenușa menționează că pot fi aduse îmbunătățiri pe partea de comunicare și respectiv în legătură cu abordarea reglementării transnistrene la cele mai importante foruri dedicare securității.

Precizăm că, în perioada 18-20 februarie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participă la lucrările Conferinței pentru Securitate de la München. Evenimentul reunește șefi de stat și de guvern, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale din domeniul securității.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?