X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un deputat PAS așteaptă demisia lui Stoianoglo

15 iul. 2021,, 15:52   Politică
6287 3

Deputatul ales pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, dă de înțeles că colegii săi de partid ar aștepta demisia procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Despre aceasta Alaiba a scris într-o postare pe pagina sa de pe Facebook.

„Credeți că deja e momentul de cerut demisia Procurorului General sau încă nu?

În 2019 Harunjen s-a ținut cam o lună după căderea șefului său Plahotniuc, după care a cedat presiunilor societății și a plecat în demisie.

Domnul Stoianoglo ceva așteaptă?”, se arată în postarea lui Alaiba.


De menționat că și președintele PAS, Igor Grosu, se arată dezamăgit de activitatea lui Alexandr Stoianoglo la Procuratura Generală și susține că urmează să fie efectuată o evaluare serioasă a procurorilor, dar și modificată legea procuraturii.

În cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, președintele PAS, Igor Grosu, a declarat că a avut așteptări mari de la numirea în funcție a lui Stoianoglo, însă nu a văzut mari progrese, mai ales în dosarele de rezonanță.

Președinta Maia Sandu a avertizat Procuratura că „ar putea să se ajungă la o reformă serioasă”.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, fiind întrebată dacă ar putea să se ajungă pînă la cererea demisiei procurorului general Alexandr Stoianoglo.

„Ar putea să se ajungă la o reformă serioasă și cred că într-acolo mergem, la o reformă serioasă a procuraturii, dacă nu vedem rezultate concrete și dacă nu sînt combătute cu argumente suspiciunile care există în raport cu anumiți procurori, că ar face jocul anumitor grupări corupte”, a declarat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?