Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Opinie: Șahistul Dodon l-a învins pe rivalul său, Plahotniuc

17 iun. 2019,, 12:50   Politică
4044 3

Șahistul, Igor Dodon, l-a învins pe rivalul său, Plahotniuc.

Această opinie a fost exprimată de șeful reprezentanței TASS din Moldova, Valerii Demidețki, care a vorbit pe canalul de televiziune NTV-Moldova și a comentat ultimele evenimente din țară, transmite Noi.md.

"În principiu, regimul Plahotniuk era sortit eșecului. Întrebarea era doar în timp. Pentru că el a trecut toate liniile roșii și i-a înfuriat atît pe partenerii din Occident, cît și pe cei din Est și au existat multe întrebări", a remarcat Valerii Demidețki.

El a reamintit că atunci cînd Igor Dodon a devenit președinte al țării, mulți au spus că Plahotniuc l-a ajutat.

"Da, într-adevăr, era în interesul lui Plahotniuc ca Dodon să devină președinte. Dar Dodon este un jucător de șah bun și el a înțeles perfect că el este doar următoarea lui victimă. Ce s-a întîmplat cu Filat? Ce s-a întîmplat cu Ghimpu? Ce s-a întîmplat cu Voronin? Ce s-a întîmplat cu toți cei care au îmbrățișat Partidul Democrat și liderul său? Și Dodon înțelegea că va veni un moment în care el ar putea scăpa. Și acest moment a venit și el l-a cîștigat. Se poate spune că șahmatistul și-a învins rivalul", a subliniat șeful biroului TASS în Moldova.


"Aici totul a fost aranjat. Trebuie să mulțumim ambasadorului Statelor Unite, pentru că ultima speranță a lui Plahotniuc a fost Statele Unite, iar dacă ele l-ar fi sprijinit, el nu ar mai fi stat pe gînduri, deoarece Plahotniuc este un om de acțiune, este un bun organizator și un luptător. Dacă Statele Unite ar fi tăcut pur și simplu, atunci el ar fi început să acționeze și încă nu se știe cum s-ar fi sfîrșit totul. Dar Statele Unite au înțeles că nu este în interesul lor să-l sprijine pe Plahotniuc și el fost eliminat", a remarcat Valerii Demidețki

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?