X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: "Popșoi și-a demonstrat din nou incompetența juridică"

18 ian. 2021,, 14:50   Politică
9054 7

Vicepreședintele Parlamentului Moldovei, deputatul PAS, Mihai Popșoi, și-a demonstrat încă o dată incompetența juridică și ne-a forțat să punem o întrebare simplă: "Ce face el în funcția de vicepreședinte al Parlamentului?"

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețelele de socializare de expertul independent, ex-vicepremierul, ex-ministrul Economiei al Moldovei, Alexandru Muravschi, comentînd știrea despre faptul că Curtea Constituțională a respins solicitarea deputaților din fracțiunea PAS, Mihai Popșoi și Dan Perciun, prin care ei au cerut CC să se pronunțe cu privire la faptul dacă parlamentul se poate autodizolva, dacă pentru aceasta vor vota 2/3 din deputați, iar judecătorii CC au menționat că autodizolvarea parlamentului nu este posibilă, deoarece aceasta nu este o procedură constituțională.

"Elementar, Watson. Oricărui om cît de puțin gînditor îi era clar că o altă decizie, decît cea exprimată de CC încă pe 10 noiembrie 1997, pur și simplu nu poate fi. Astfel, domnul M. Popșoi și-a demonstrat încă o dată analfabetismul juridic și ne-a forțat să punem o întrebare simplă: "Dar ce face el în funcția de vicepreședinte al Parlamentului?", a scris Alexandru Muravschi.

El a amintit că deputații fracțiunii PAS, Mihail Popșoi și Dan Perciun, la 31 decembrie 2020, s-au adresat la Curtea Constituțională cu solicitarea de interpretare a posibilității de autodizolvare a Parlamentului RM. Despre aceasta Mihai Popșoi a anunțat pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
"În căutarea celei mai rapide căi pentru declanșarea anticipatelor și eliminării riscurilor economice și sociale care rezultă din perpetuarea crizei actuale, vom depune mâine împreuna cu colegul Dan Perciun o sesizare la Curtea Constituțională prin care vom solicită interpretarea Constituției în vederea elucidării posibilității dizolvării Parlamentului prin adoptarea de către forul legislativ a unei hotărâri în acest sens cu o majoritate calificată de două treimi de voturi ale deputaților", a scris atunci deputatul PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?