X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Opinie privind arestarea deputaților: Au fost reținuți peștii mici, iar cei mari s-au ascuns

23 mar. 2021,, 11:50   Politică
4267 8

Membrii fracțiunii Partidului Șor care au fost lipsiți de imunitate parlamentară și reținuți, Petru Jardan și Denis Ulanov sînt pești mici, iar cei mari deocamdată s-au ascuns. Există vinovați importanți în furtul miliardului și încălcări în concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău", dar se pare că despre ei s-a uitat.

Această opinie a fost exprimată de deputatul Parlamentului Republicii Moldova din partea PSRM, Nicolae Pascaru, comentînd decizia Parlamentului de a ridica imunitatea parlamentară lui Petri Jardan și Denis Ulanov, la solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

"Noi credem că adevărul este mai scump. De aceea am votat pentru ridicarea imunității acestor doi deputați. Din sala de ședințe ei au fost duși direct la interogatoriu, iar ulterior reținuți pentru 72 de ore", a spus Nicolae Pascaru.

În același timp, în opinia sa, aceștia sînt doar niște pești mici.

"Unul a fost administrator, celălalt - avocat. Acesta este un teatru. Cazul furtului miliardului merge într-adevăr în jos. Există oligarhul Ilan Șor, ex-premierul Iurie Leancă, ex-vicepreședintele Parlamentului, Adrian Candu, care a schimbat legile pentru această înșelătorie a secolului. În Guvern și Parlament a funcționat o puternică structură mafiotă, există vinovați importanți care se pare că au fost uitați", a subliniat deputatul PSRM.


El este sigur că cel mai mare comanditar al înșelătoriei este FMI.

"Marele fond occidental a lucrat pentru a distruge structura bancară moldovenească, iar acesta este nucleul economiei. Prin urmare, acum Procurorului General îi este foarte greu să înțeleagă totul și să găsească făptașii, aceasta este o comandă la nivel geopolitic. Toate partidele sînt implicate în această istorie. Iar socialiștii - una dintre forțele politice normale, nu au participat la acest proces. De aceea ne atacă toți. Nu-i nimic, în viitor ratingul nostru va crește. Ei vor să ne dea la o parte și să continue haosul, în care să poată jefui în siguranță țara. Noile forțe nu sînt interesate de dezvoltarea țării, ele au nevoie de jocuri geopolitice. Și ca noi, împreună cu statele Baltice și Ucraina, să acționăm împotriva Rusiei", a spus Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?