X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

La ce scenarii să se aștepte Moldova dacă CC aprobă dizolvarea Parlamentului - expert

14 apr. 2021,, 09:23   Politică
2984 7

Un analist politic a prezis scenariile care s-ar putea desfășura în țară dacă Curtea Constituțională va găsi motive pentru dizolvarea actualei componențe a Parlamentului și alegeri anticipate.

Oare vor schimba ceva eventualele alegeri parlamentare anticipate în guvernarea din Moldova sau ele vor contribui doar la aprofundarea crizei? Răspunsul la această întrebare a fost oferit de expertul în drept, politologul Alexandr Kuznețov, în studioul Sputnik Moldova.

„Politicienii moldoveni nu sînt deloc îngrijorați de ce se va schimba după aceste alegeri. Mulți experți demult au analizat situația și au ajuns la concluzia că nu vor exista schimbări în bine. Da, unii deputați vor pleca, dar în general configurația politică, raportul dintre forțe în Parlament nu se va schimba”, a declarat interlocutorul.

Potrivit expertului, o posibilă schimbare care poate fi este că locul Partidului Democrat în noua componență a Legislativului moldovenesc ar putea fi luat de „Partidul nostru” al lui Renato Usatîi, doar atît. Deputații vor trebui din nou să cadă de acord asupra formării unei coaliții majoritare, dar avînd în vedere tendința multor politicieni moldoveni de a face compromisuri, criza guvernamentală ar putea doar să se adîncească.

„Nici socialiștii, nici Partidul Acțiune și Solidaritate nu vor avea o majoritate monopartidă în Parlament. Mulți politicieni autohtoni se comportă ca un copil neascultător de un anișor căruia i se spune să nu bage degetul în apă clocotită, iar el face contrariul. La fel procedează politicienii moldoveni cu alegeri anticipate”, a spus Kuznețov.


După cum a subliniat interlocutorul, motivul crizei guvernamentale îndelungate este că mulți politicieni autohtoni nu sînt în măsură să vadă și să analizeze evenimentele din viitor, iar unii chiar pornesc de la ambiții și interese personale, luînd hotărîri momentane în favoarea unui anumit partid și nu a poporului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?