Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Opinie: Filat ar trebui să se căiască

13 ian. 2020,, 18:00   Politică
4947 2

Analistul politic, fostul președinte al Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Viorel Cibotaru, este de părerea că, dacă fostul prim-ministru, fostul lider al PLDM, Vlad Filat, va hotărî să se întoarcă în politică, acesta va fi un proiect din domeniul cronicii scandaloase.

Despre aceasta el a declarat în cadrul emisiunii „Trei milioane”, creată sub egida Institutului pentru Inițiative Strategice din Moldova (IPIS).

„Există un factor a ceea ce a făcut și a ceea ce a promis și nu a făcut. Pentru aceasta va fi un interes permanent”, a declarat Victor Cibotaru, care s-a aflat la conducerea PLDM din iunie 2016 pînă la 9 septembrie 2018.

Potrivit declarațiilor sale, în prezent Filat se ocupă de reabilitarea sa. Aș pune punct aici, pentru că a vorbi despre planurile lui Vlad Filat înseamnă a-l trăda pe el sau pe echipa sa. Dacă are el dreptate sau nu, trebuie să hotărască electoratul”, consideră analistul.

Victor Cibotaru a mai amintit că Filat „a avut cîndva un potențial foarte mare. „Astăzi el nu mai convinge cu discursul său. El nu vorbește despre oameni, el vorbește despre el însuși. El are dreptul la asta, dar aceasta nu mai este politică. Îl compătimesc foarte mult, dar nu cred că putem vorbi cu certitudine despre vreun context politic”, a spus analistul politic.


El a mai declarat că vrea să vadă căințele lui Filat, pentru că „foarte mulți oameni și-au justificat venirea în politică cu dezamăgirea pe care el a adus-o societății”.

Vorbind despre posibila revenire a fostului premier în politica activă, Victor Cibotaru a spus că „cei care astăzi se tem de acest lucru – o fac în zadar, iar cei care speră – de asemenea, o fac zadar”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?