X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Opinie: Dacă nu se face nominalizarea candidatului, Parlamentul nu va putea fi dizolvat în baza acestui temei

14 ian. 2021,, 10:40   Politică
7114 2

Fostul viceministru al Justiției, expertul juridic, membrul Comisiei de la Veneția, Nicolae Eșanu, a făcut propria evaluare a scenariului dizolvării Parlamentului promovat de președinte și Partidul PAS.

Pe pagina sa de pe o rețea socială, Nicolae Eșanu, a scris: "Am văzut prin presă acest text ”Orice nominalizare la funcția de premier va conduce la amânarea alegerilor parlamentare” și vreau să constat că este total fals, dacă se are în vedere dizolvarea Parlamentului în cazul neacordării votului de încredere Guvernului. Situația este diametral opusă - dacă nu se face nominalizarea candidatului, Parlamentul nu va putea fi dizolvat în baza acestui temei".

Expertul menționează că "Conform Constituției, Parlamentul poate fi sancționat cu dizolvarea, doar în cazul în care nu a acceptat solicitarea de a acorda votul de încredere Guvernului".

El numește o aberație situația în care "Parlamentul poate fi sancționat cu dizolvare, pentru ca nu a acceptat votul de încredere, în situația în care nici nu s-a cerut votul de încredere".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?