Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Opinie: "Alegerile anticipate nu vor rezolva actuala criză politică"

12 feb. 2021,, 14:45   Politică
2857 4

Alegerile parlamentare anticipate din Moldova nu vor rezolva actuala criză politică și nu vor aduce cetățenilor stabilitatea așteptată de ei.

Această opinie a fost exprimată de politehnologul Ian Lisnevski, vorbind în cadrul unui post privat de televiziune, transmite Noi.md.

Potrivit lui, după eventuale alegeri anticipate, situația forțelor politice din Parlament nu se va schimba, iar în Parlament nu va mai exista o majoritate, iar fracțiunile vor fi nevoite să negocieze și să creeze coaliții, însă acest lucru nu va rezolva problemele oamenilor.

"Oamenii din Moldova așteaptă stabilitate, dar această stabilitate nu există, pentru că politicienii încearcă să rezolve această criză politică nu prin mecanismele potrivite", a spus Ian Lisnevschi.

El consideră că alegerile anticipate din Moldova nu vor rezolva actuala criză politică, pentru că în următorul Parlament ar putea ajunge din nou patru partide: trei de stînga și una de dreapta - PAS, și ei vor trebui să negocieze din nou.


"Ei vor trebui să învețe din nou să poarte un dialog, să fie politicieni. Nu oameni care vor să-și rezolve problemele personale sau de grup, dar să fie politicieni care să poată negocia spre binele țării. Dar acest lucru deocamdată nu există. Politicienii și partidele duc o campanie electorală destul de agresivă și noi ne aflăm într-o campanie electorală prelungită, care trece de la alegerile parlamentare la cele prezidențiale, locale și iarăși parlamentare anticipate. De aceea, acest mecanism de alegeri anticipate nu va rezolva această problemă", a declarat politehnologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?