X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Opinie: Deputații, puși în fața unei alegeri ori anticipate, ori votează Guvernul Grosu

23 mar. 2021,, 13:45   Politică
3043 6

Deputații vor avea în față două opțiuni strategice: prima opțiune este de a învesti Guvernul Grosu și astfel de a evita alegerile anticipate, cea de-a doua opțiune va fi de a respinge această candidatură și de a declanșă, de facto, mecanismul alegerilor anticipate.

Declarația a fost făcută de ex-președintele Curții Constituționale și ex-ministru al Justiției, Alexandru Tănase, în cadrul unui interviu pentru Deschide, scrie Noi.md

Potrivit lui Tănase votul în Parlament nu depinde de hotărîrea CCM.

"Acesta va fi determinat de interesele politice ale grupurilor parlamentare. Deputații, de fapt, vor avea în față două opțiuni strategice: prima opțiune este de a învesti Guvernul Grosu și astfel de a evita alegerile anticipate, cea de-a doua opțiune va fi de a respinge această candidatură și de a declanșă, de facto, mecanismul alegerilor anticipate”, a comentat Tănase

Totodată acesta a menționat că în cazul în care Guvernul Grosu nu va fi votat, atunci cel mai probabil Maia Sandu va merge la CCM și va cere constatarea circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului.


Amintim că Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul privind desemnarea candidaturii lui Igor Grosu pentru funcția de prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?